הכירו את עמותת חברים לרפואה: תרופות מצילות חיים

עמותת חברים לרפואה, שנוסדה כדי למנוע מצב בו אדם אחד יוותר על תרופות בשל שיקולים כלכליים, מספקת תרופות, שאחרת היו נזרקות סתם, ל-5000 אנשים בכל הארץ. ברוך ליברמן, המנכ"ל, עם סיפורה של עמותה שכולה שליחות

"נוסדנו במטרה לעזור למי שלא עוזרים לו. במציאות בה יותר מדי אנשים מתמודדים עם מצוקות ונתקלים בדלת אטומה, חשבנו שאת הדלת הזו צריך לפתוח. שנה וחצי אחרי ההקמה, ב-2003, גילינו את מצוקת התרופות, או נכון מזה: את הפרדוקס. מחד, בישראל נזרקות תרופות בשווי חצי מיליארד שקל בשנה ומצד שני יש עשרות אלפי חולים, שאין להם כסף לתרופות, או חולים שהתרופה שלהם אינה בסל התרופות והיא יקרה," מספר ברוך ליברמן, מנכ"ל חברים לרפואה. "לתוך המקום הזה אנחנו נכנסנו – כמתווכים. היום אנחנו מסייעים ל-5,000 איש כל חודש בכל ישראל ובכל המגזרים לקבל תרופות. 4,500 מהתרופות מיועדות למחלות כרוניות לחולים שאחרת היו מוותרים על התרופות וכ-500 תרופות אונקולוגיות ופריון או תרופות שבהתוויה אינן בסל הבריאות והן לרוב יקרות מאוד."

במקום לזרוק – לתרום! זה עניין של חיים ומוות

חברים לרפואה מסייעת לחולים בכל הארץ ובכל המגזרים ללא הבדל, לא פעם גם לחולים פלסטינים שמגיעים לבתי חולים בארץ. אך שרשרת מיון התרופות אינה מסתיימת בחלוקה לחולים, תרופות פגות תוקף שטובות עדיין לשימוש עבור בעלי חיים מועברות לעמותות המתאימות. התרופות שנותרות מועברות להשמדה ירוקה ובכך נמנעת חדירתן לקרקע. "בסופו של יום זריקה של תרופות לפח או לאסלה משמעותה חדירה שלהן לקרקע וזה מוביל למעגל שמחזיר אותם אלינו ולמעשה מגביר את העמידות של חיידקים לתרופות. הפעילות שלנו טובה לבני האדם והסביבה והמטרה שלנו היא להגביר את מודעות הציבור," אומר ליברמן.

"חשוב לחנך את הציבור לא לזרוק תרופות, ראשית כי הן יכולות להציל חיים ושנית כי הן מזהמות את הסביבה. לכן, אנחנו מחפשים כל דרך להנגיש את תרומת התרופות לכל אחד על מנת שתרופות לא יזרקו. השורה התחתונה ברורה – בעשר דקות כל אחד יכול לתאום ליצירת שינוי מהותי. המאמץ הזה נושא פרי, כשהתחלנו 80% מהתרופות שנתרמו היו פגות תוקף היום הן כבר רק 50%. במקרה של תרופות לצערנו הביקוש עולה על ההיצע ולכן פנינו לחברות התרופות לתרומה ממוסדת ואנחנו מנסים ליצור תמהיל נכון שיענה לצורך של כולם. זה אינטרס של כולנו שלא יהיה מצב שמסיבה כלכלית חולה בישראל מוותר על תרופה. אני לא יכול לקבל מציאות שבה בישראל 2019 אדם מוותר על תרופה בגלל כסף."

לשים את הצורך של החולה ומשפחתו בראש

פעמים רבות הקשר עם החולה נעשה דרך בני המשפחה המטפלים. "בהיבט של בן המשפחה המטפל, יש שני אספקטים לפעילות שלנו האחת היא שלא פעם אנשי הקשר, בוודאי במקרה של טיפול בחולים בני הגיל השלישי. אבל יותר מזה נטילת התרופות כסדרן נועדה לשפר את איכות חייהם של החולים, להפחית תסמינים, כאבים ואשפוזים ולזה יש השפעה מיטיבה גם עבור בן המשפחה המטפל," אומר ליברמן בחיוך.

"העיסוק בחלוקת תרופות תמיד מתרחב, אנחנו לא רק מגיעים ל-4,500 חולים כרוניים בחודש, אנחנו גם מגיעים ל-500 חולים שהטיפול התרופתי שלהם הוא יקר, של תרופות שאינן כלולות בסל. תרופות יקרות יכולות להתחיל ב-4,000 שקלים והמחירים עוד מטפסים מעלה, טיפול של 80,000 שקלים בחודש זה לא משהו שמישהו יכול לממן. אנחנו מרושתים בכל הארץ ולא פעם אנחנו מוצאים תרופות לחולים באמצעות תרומות של תרופות מחולים שנותרו ללא שימוש ואם אנחנו מצליחים למצוא התאמה ולהביא לשיפור במצב החולה, אנחנו גם מסייעים בליווי מול ועדות חריגים של קופות החולים. גם כאן יש לנו מחלקה שלמה המנוהלת על ידי שופטת בדימוס עם צוות של 6 משפטנים מתנדבים.  המוטו שלנו ברור: עם הפנים לכולם. כדי שזה יעבוד אנחנו צריכים שכולם יהיו שותפים," מסכם ליברמן.

הצטרפו אלינו לקהילת "דואגים למטפלים" בפייסבוק

                                                                                                                     

חברים לרפואה נוסדה על מנת שלא יהיה אדם שיוותר על תרופה משיקולים כלכליים (צילום: חברים לרפואה)
חברים לרפואה נוסדה על מנת שלא יהיה אדם שיוותר על תרופה משיקולים כלכליים (צילום: חברים לרפואה)

 

הסיוע למטופלים במידה רבה נעשה על ידי תקשורת בעיקר עם בני המשפחה המטפלים. משנות הניסיון שצבר, מזכיר ברוך ליברמן, 6 נקודות שיכולות לסייע לבני משפחה מטפלים ולמטופל:

  1. צפו פני עתיד: כיום ניתן לבקש מהרופא את התרופות הקבועות לתקופה של 3 חודשים קדימה וכך ניתן להיות בטוח שיש את התרופות לאורך זמן.

  2. שמירת שגרה: התרופות ניתנות לטובת שיפור איכות חייו של המטופל, לכן מומלץ להקפיד על נטילת תרופות מסודרת ובהוראות רופא לשמירת איכות חייו של המטפל, שמביאה גם לשמירה על איכות חייו של המטפל. אי נטילת תרופות באופן סדיר עלולה להביא להתגברות התסמינים, להידרדרות במצב הרפואי ואף לאשפוזים תכופים יותר.

  3. בדיקה רשימת התרופות אחת לתקופה: רשימת התרופות נעשית בפיקוח הרופא המטפל, עם זאת אף פעם לא מזיק לתת לעין נוספת לבדוק. מומלץ לאתר רוקח קליני בקופה שיעבור אחת לתקופה על רשימת התרופות ויבחן אותה מקצועית.

  4. רשימה בשלוף: חשוב לשמור על רשימה מסודרת של התרופות הקבועות, לציין תרופות תקופתיות אם ניתנות ותוספים ומומלץ שתהיה חלק מהתיק הרפואי.

  5. לא צריך? תורמים: לא פעם רופא יחליף תרופות או מינונים. לשם כך חשוב מאוד כדי למנוע בלבול לא לשמור את התרופות שהוחלפו וגם לא לשמור תרופות שהופסק השימוש בהן. מה עושים איתן? מביאים אותן לנקודת האיסוף של חברים לרפואה הקרובה אליכם.

במקרה של תרופה יקרה או שאינה בסל הבריאות: פנו אלינו ואנו נעשה כמיטב יכולתנו לעזור.

חברים לרפואה: תעודת זהות

תחום עיסוק:

חברים לרפואה עוסקת בעיקר בהנגשת תרופות לאוכלוסייה נזקקת שאחרת היתה מוותרת על קניית התרופות ונטילתן כסדרן. העמותה מפעילה מערך של עשרות מתנדבים שלוקחים חלק בתהליך לוגיסטי מורכב של איסוף תרופות, מיון, ריכוז ותפעול מאגר מידע, אחסון תרופות ושינוע התרופות למי שצריך ואחרי שבקשתו אומתה ונבדקה. את התרופות פגות התוקף שניתן להשתמש בהן מעבירים לעמותות שעוסקות בטיפול בבעלי חיים ואת אלו שלא ניתן מעבירים להשמדה ירוקה כדי למזער למינימום את הפגיעה בסביבה. חברים לרפואה פועלת גם בשיתוף פעולה עם חברות התרופות לצורך תרומת תרופות.

קצת על עמותת חברים לרפואה:

חברים לרפואה נוסדה ב-2003 על ידי הרב יחיאל לנדמן זכרו לברכה וברוך ליברמן, מנכ"ל העמותה, יבדל לחיים ארוכים. עבור שניהם, וכל אחד בדרכו, הנתינה והעשייה החברתית היא חלק בלתי נפרד מתפיסת החיים. הצורך בניתוב תרופות הציג את עצמו ומתחילתה פעלה העמותה בסיוע לנזקקים בקבלת תרופות. העמותה הלכה וגדלה ובזכות נחיצות פועלה התקבל תיקון בחוק המאפשר לאנשים להשאיר תרופות בתיבה, מה שאיפשר לחברים לרפואה להרחיב מהותית את פעילותה. היום העמותה כוללת כ-1,500 מתנדבים, ביניהם 22 רוקחים, 6 עורכי דין ושופטת בדימוס, ומספקת תרופות לכ-5,000 חולים מכל המגזרים והאזורים בישראל מדי חודש.

פעילות:

בנוסף לחברים לרפואה גם מחלקת ילדים ונוער. מחלקה זו עוסקת בילדים ונוער המתמודדים עם נכויות קשות או תסמונות נדירות שזקוקים למגוון פעילויות בבית, עזרת מתנדבים, ימי כיף וכיוצא באלה.

יצירת קשר:

אתר: https://www.haverim.org.il/ (יש אפשרות לצ'אט וירטואלי)

דף פייסבוק: https://www.facebook.com/Haverim.Org.il/  (יש אפשרות לצ'אט)

דף אינסטגרם : haverim_lerefua

משרד ראשי: רח' שמואל הנביא 4, בני ברק

טלפון: 03-5792220

פקס: 03-5792223

שעות פעילות: ימים א'-ה' בין השעות 09:00-17:00, לא כולל ערבי חג וחול המועד


אתר זה נועד לסייע, להקל ולהנגיש חלק מהמידע הרב הנצבר ברשותנו, בין היתר בהסתמך על מידע שהועבר לידינו על ידי ארגון Caregivers Israel  ו/או פורסם על ידי  רשויות ציבוריות שונות. אין בתוכן לעיל להוות ייעוץ משפטי או אחר, ואין להסתמך על התוכן ללא ייעוץ מתאים.  המידע הוא כללי ועלול לא לשקף באופן מלא ו/או עדכני את הרגולציה, התקנון והנהלים הרלוונטיים. החברה תפעל לעדכן את המידע המוצג באתר זה ככל שהעדכונים יובאו לידיעתה.

במידה ומצאת כי התוכן ו/או חלק ממנו אינו מדויק או מטעה, אנא צרו איתנו קשר

שתפו מאמר זה

כתבות נוספות בנושא

הכירו את עמותת מטב: הרווחה של כולנו

הכירו את עמותת מטב: הרווחה של כולנו

הכירו את עמותת ליל"ך: לא לפחד לדבר על המוות

הכירו את עמותת ליל"ך: לא לפחד לדבר על המוות

הכירו את עמותת ער"ן - מישהו שיקשיב לקושי

הכירו את עמותת ער"ן - מישהו שיקשיב לקושי

הכירו את כל זכות: כאן כדי שתדעו בדיוק מה מגיע לכם

הכירו את כל זכות: כאן כדי שתדעו בדיוק מה מגיע לכם

הכירו את יד שרה: מסייעים במה שצריך, למי שצריך, מתי שצריך

הכירו את יד שרה: מסייעים במה שצריך, למי שצריך, מתי שצריך

הכירו את האגודה לזכויות החולה: עוזרים לשנות גורלות

הכירו את האגודה לזכויות החולה: עוזרים לשנות גורלות

הכירו את עמותת עמדא: לא לשכוח את המטפל

הכירו את עמותת עמדא: לא לשכוח את המטפל

הכירו את פרויקט זוה"ר: כאן כדי שתצאו מזה

הכירו את פרויקט זוה"ר: כאן כדי שתצאו מזה

הכירו את עמותת מלב"ב: לדעת להתמודד עם אלצהיימר

הכירו את עמותת מלב"ב: לדעת להתמודד עם אלצהיימר

הכירו את Caregivers Israel: אוזן קשבת וכתף תומכת למטפלים

הכירו את Caregivers Israel: אוזן קשבת וכתף תומכת למטפלים

אתם לא לבד. הצטרפו אלינו לקהילת "דואגים למטפלים" בפייסבוק

אנחנו מחכים לכם, הקליקו כאן
  לחץ כאן למידע נוסף באמצעות התכתבות וואטסאפ