טיפ 2: איסוף מסמכים רפואיים
התיעוד הרפואי הוא כלי מרכזי במאבק למימוש זכויות. בלי תיעוד רפואי, קשה להוכיח את זכאות יקירכם למרבית הזכויות. התיעוד חיוני עוד יותר במקרים בהם הזכאות רטרואקטיבית. חשוב לדעת, כי על פי חוק זכויות החולה, זכאי אדם לקבל העתק מלא מהרשומה הרפואית אודותיו. בכל מקרה מומלץ ביותר לרכז את כל המסמכים שיש בידכם ולנסות להשיג מהקופה, או ממומחים פרטיים אם פניתם אליהם, את המסמכים החסרים.
טיפ 3: עריכת פרוטוקול רפואי
עם קבלת התיעוד הרפואי, יש לסדרו לפי סדר כרונולוגי, ולהשאיר אך ורק תיעוד ששופך אור על הזכות שבמחלוקת. את המסמכים שלא משרתים את העניין, צריך להוציא. כדאי לכתוב על גבי דף נייר את הנקודות החשובות בהתפתחות המצב הרפואי (כמו: אבחון, הערכות תלות, מגבלות רפואיות, רשימת תרופות ולמה נועדו ועוד). הפרוטוקול יסייע לכם ולגורם הרפואי הבודק במעמד הבדיקה.
טיפ 4 ואחרון: איסוף מסמכי ביטוח
כולנו נוהגים לרכוש מוצרי ביטוח ולשכוח מהם. בגלל זה יכול מאוד להיות שיקיריכם רכשו כיסוי ביטוחי כזה או אחר, כמו למשל ביטוח סיעודי, שעשוי לשפר פלאים את איכות חייהם בוודאי בתקופה זו ולסייע לא מעט גם לבני המשפחה המטפלים. על מנת שלא לאבד חלילה וחס זכות הקיימת בפוליסה, מומלץ לאסוף את כל תיק הביטוח של יקירכם, בעזרת סוכן הביטוח, אתרי משרד האוצר, דו"חות שנשלחים הביתה, וכל אמצעי תשלום המצביע על תשלום לתאגיד ביטוח כזה או אחר.
עכשיו, אחרי שהשלמתם את ביצוע הפעולות האלה, אפשר סוף סוף לצאת לדרך ולממש את הזכויות המגיעות לכם.