במציאות אופטימלית היה לנו את הפנאי לפתור את כל הסוגיות המתעוררות אך בחיים עצמם זה קשה יותר. לכן חשוב להיות ממקודי מטרה ולטפל במה שניתן לטפל כדי לצלוח את אתגר מציאת וגיוס המטפלת הסיעודית:
הקלה במישור הרגשי: חשיבה יוצרת מציאות
ישנם לא מעט קשיים אובייקטיביים בתהליך אך אם נזכור את המטרה הגדולה, יהיה לנו קל יותר להתמודד עם המכשולים. חשוב לזכור שהעסקת המטפלת נועדה לשפר את איכות החיים של יקירנו, תטיב עם הטיפול ותאפשר את ההשגחה הדרושה וגם הימצאות של אדם נוסף בבית. התוצאה במקרה הזה מצדיקה את המאמץ. בנוסף טוב לזכור שהעסקת המטפלת אמורה להוריד מאתנו לא מעט מהתפקידים, מה שישפר גם את איכות החיים שלנו כבני משפחה מטפלים ויקל על השחיקה הנגרמת מהטוטאליות בתפקיד בן המשפחה המטפל. אגב ויתור על שם התואר זר/ה, כמו שעשיתי בטור שלי, גם מסייע מנטלית כיון שהשימוש בתואר "זר" מיד יוצר ניכור – נסו מטפלת סיעודית – זה משנה את הגישה.
חיזוק הקשרים במשפחה
שיחות עם ההורה, שיתוף מלא בתהליך שלו ושל שאר בני המשפחה הם גורמים מקלים לא פחות. נסו לחלק את התפקידים בתהליך העסקת המטפלת בין כמה בני משפחה, לכך יש מספר יתרונות כמו: הקלת המאמץ הנדרש, התייעלות וקיצור זמנים ובעיקר חיזוק תחושת השיתוף בתוך המשפחה.
לקבל תמיכה מקצועית
כדי לעבור את התהליך על הצד הטוב ביותר חשוב מאוד להבין ולדעת. לכן חשוב לקרוא את המידע שניתן להשיג ברשת ולשמוע על ניסיונם של אחרים. אלה בהחלט יכולים לסייע כדי להימנע מטעויות ולייעל את התהליך. חשוב לדעת כי אינכם לבד - יש לא מעט אנשי מקצוע שניתן לפנות אליהם להתייעצות או ליווי, קבוצות ברשתות החברתיות, עמותות וארגונים שבהם ניתן למצוא אוזן קשבת ויד תומכת ובחלקם, למשל בארגון הישראלי לבני משפחה מטפלים (caregivers Israel), גם ללא תשלום.
תנו אמון בתהליך
כניסה לתהליך העסקת מטפלת סיעודית ללא אמון במערכת מראש צופה בעייתיות בתהליך. נכון שלא פעם אנחנו שומעים על מקרים שיוצרים אצלנו תדמית שלילית, אולם בקוב המקרים המצב אינו כזה. לכן התחילו את התהליך מתוך אמון במוסדות וזכרו שאם זה לא יוכיח את עצמו עדיין יש מה לעשות.