הדברים שחשוב לבן משפחה מטפל לדעת על דמנציה ואלצהיימר
מה בן משפחה מטפל יכול לעשות?
ישנן מספר פעולות שיכולות לסייע בטיפול ביקירכם עם דמנציה:
- אין טעם להוכיח את יקיריכם על טעויות, או להתווכח איתם - זה מוביל לתסכול של שני הצדדים
- חשוב למצוא מקום אחר לשחרר בו את הקשיים שיש לנו בטיפול בהם, ובטח לא עליהם.
- בתקשורת היומיומית עם יקיריכם, כדאי לשאול אותם שאלות קצרות ופשוטות של כן ולא, ולהימנע מלהאריך בהסברים ארוכים שממילא הם לא יבינו אבל יגזלו מאתנו סבלנות ואנרגיה.
- אל תחכו שיקיריכם ייזמו צעדים הכרחיים בטיפול, אלא תיזמו אותם בעצמכם. למשל, ההחלטה להביא עזרה הביתה היא החלטה שאתם תצטרכו לקבל ולבצע, גם אם הם מתנגדים לכך, זו האחריות שלכם כמטפלים.
- חשוב להעניק להם תמיכה רגשית, לעודד אותם, ולנסות להוריד את סף המתחים.
- והכי חשוב - להבין ששינויי ההתנהגות שלהם הם למעשה דרך חדשה לתקשורת: כאשר נעלמות המלים, מופיעות ההתנהגויות. זו הדרך של האדם עם דמנציה לנסות ו"לעשות סדר" בעולם ולתקשר מה הוא רוצה או צריך.
המפתח להתמודדות מיטבית בדמנציה נעוץ בנו וביכולת שלנו להסתגל ולראות את העולם מנקודת המבט שלהם. יש קושי מיוחד כשמדובר בהורים שלנו כי זה דורש שינוי מחשבתי אדיר שמנוגד לכל מה שידענו עד עכשיו. אם נוותר על הפנטזיה שהם יתאימו את עצמם אלינו ולמציאות שלנו, אולי יהיה לנו קצת פשוט יותר.
רוצים להכיר את המומחים שלנו? פה תוכלו לקרוא עליהם יותראתר זה נועד לסייע, להקל ולהנגיש חלק מהמידע הרב הנצבר ברשותנו, בין היתר בהסתמך על מידע שהועבר לידינו על ידי ארגון Caregivers Israel ו/או פורסם על ידי רשויות ציבוריות שונות. אין בתוכן לעיל להוות ייעוץ משפטי או אחר, ואין להסתמך על התוכן ללא ייעוץ מתאים. המידע הוא כללי ועלול לא לשקף באופן מלא ו/או עדכני את הרגולציה, התקנון והנהלים הרלוונטיים. החברה תפעל לעדכן את המידע המוצג באתר זה ככל שהעדכונים יובאו לידיעתה.
במידה ומצאת כי התוכן ו/או חלק ממנו אינו מדויק או מטעה, אנא צרו איתנו קשר