מה שבני משפחה מטפלים נוטים לשכוח
אז מי יכול לעזור?
לא פעם בן במשפחה המטפל חש שהוא לבד, אך למעשה יש לא מעט אפשרויות לעזרה:
- המועמדים הטבעיים הם בני ובנות המשפחה. חלוקת אחריות בתוך המשפחה, כל אחד לפי יכולתו ורצונו, יכולה להקל את שגרת חייו של בן המשפחה המטפל. לכן, כדאי לחלק את המטלות השונות בין כולם. לעיתים קרובות, קשה מבחינה רגשית לשבת לשיחה של חלוקת תפקידים, ואז כדאי להיעזר באיש מקצוע חיצוני.
- חברים קרובים, שכנים, מתנדבים – זה אמנם מעגל רחוקים יותר, אולם זה היתרון – המעורבות הרגשית הפחותה מאפשרת להם לסייע בנושאים בהם לבני המשפחה קשה לגעת.
בנוסף, ישנן מערכות תמיכה שונות שחשוב להכיר ולהסתייע בהן בעת הצורך. למשל:
- רופא המשפחה הוא פונקציה חשובה ביותר משום שהוא מנהל הטיפול הרפואי, בין היתר רפואה מונעת וקישורים לרופאים מומחים, וחשוב שיהיה פרו-אקטיבי ובעל יכולות תקשורת טובות. אם אתם מרגישים שזה לא המצב זכותכם להחליפו ולפנות בעניין למנהל/ת המרפאה.
- בכל יישוב יש מחלקה לשירותים חברתיים העוסקת במכלול נושאים. פניה לעובדות הסוציאליות יכולה לחשוף רשת תמיכה עירונית, התנדבויות, מיצוי זכויות ועוד.
- בנוסף קיימת קשת רחבה של אנשי מקצוע בתשלום שיכולים לסייע בתחומם ובהתאם לאתגר מולו עומד המטפל בבן המשפחה. נושאים משפטיים, בירוקרטיים, רפואיים ופרה רפואיים, כלכליים, ביטוחיים ועוד. בתחום הזיקנה חשוב להדגיש את הגרונטולוגיה- תחום מולטי דיסציפלינרי המטפל בכל תחומי החיים הקשורים לזיקנה.
- ואין לשכוח עמותות וגופים שונים מן המגזר השלישי, הפועלים בתחומים שונים, בהם ניתן למצוא אנשי מקצוע ומתנדבים שישמחו להקשיב ולסייע בתחומם.
והכי חשוב - אל תישארו לבד.
כדאי להיעזר - זה עובד.
מניסיון.
רוצים להכיר את המומחים שלנו? פה תוכלו לקרוא עליהם יותראתר זה נועד לסייע, להקל ולהנגיש חלק מהמידע הרב הנצבר ברשותנו, בין היתר בהסתמך על מידע שהועבר לידינו על ידי ארגון Caregivers Israel ו/או פורסם על ידי רשויות ציבוריות שונות. אין בתוכן לעיל להוות ייעוץ משפטי או אחר, ואין להסתמך על התוכן ללא ייעוץ מתאים. המידע הוא כללי ועלול לא לשקף באופן מלא ו/או עדכני את הרגולציה, התקנון והנהלים הרלוונטיים. החברה תפעל לעדכן את המידע המוצג באתר זה ככל שהעדכונים יובאו לידיעתה.
במידה ומצאת כי התוכן ו/או חלק ממנו אינו מדויק או מטעה, אנא צרו איתנו קשר