הבדל של יום ולילה? מה בין אשפוז מלא לאשפוז יום?

Getty Images: Alvarez

מסגרת של אשפוז יום שונה מאשפוז רגיל - איך נערכים לקראת השלב הזה בטיפול בהורה המבוגר, מה חשוב לבדוק לפני ואיזה טיפולים ניתנים באשפוז היום? המדריך הבסיסי לבן משפחה מטפל.

אשפוז מלא בבית חולים הוא מצב בו ההורה המבוגר נמצא תחת השגחה 24 שעות ביממה. אשפוז יום הוא מעין מסגרת מעבר, בה ההורה מגיע מידי יום לבית החולים כדי לקבל את הטיפולים הנדרשים, ובתומם הוא משוחרר לביתו. למסגרת זו מופנים חולים כשלב מעבר לאחר אשפוז מלא, או לחילופין במצבים בהם נדרש טיפול שלא מצריך מעקב ובקרה של הצוות הרפואי מסביב לשעון. מסגרת אשפוז היום מאפשרת להורה המבוגר לשמור ככל האפשר על שגרת חייו, תוך עצמאות מרבית.

לאשפוז יום מופנים בדרך כלל מי שסובלים מירידה ברמת התפקוד כתוצאה ממחלה או פגיעה אחרת. בין היתר מופנים למסגרות האלו הורים מבוגרים שעברו אירוע מוחי, פגיעה רב מערכתית כתוצאה מתאונת דרכים, תסמונות כאב כרוניות, בעיות אורתופדיות ועוד. במסגרת היחידה לאשפוז יום נערכת אבחנה רפואית להורה המבוגר ומותאם לו הטיפול המיטבי כך שיוכל לחזור לתפקוד מרבי במהירות האפשרית. בדומה למחלקות האשפוז, גם באשפוז יום ההתייחסות להורה המבוגר היא רב-תחומית, כלומר ממגוון רחב של תחומי טיפול. צוות המטפלים הרב תחומי יעניק להורה המבוגר ולכם את כל הכלים והידע הנדרש בזמן הטיפול ובסיומו וזאת על מנת לאפשר להורה חזרה לאורח חיים תקין ככל האפשר.

הצטרפו אלינו לקהילת "דואגים למטפלים" בפייסבוק



מסגרת אשפוז יום מאפשרת חזרה מהירה יותר לשגרת החיים
מסגרת אשפוז יום מאפשרת חזרה מהירה יותר לשגרת החיים  Getty Images: RossHelen


האשפוז במחלקה לאשפוז יום אינו כרוך בתשלום, הוא כלול בהתחייבות קופת החולים, והשחרור הוא בהתאם להנחיות הצוות הרפואי. כאשר ההליך הטיפולי הסתיים, ולאחר בדיקה שההורה אכן מסוגל להמשיך בתפקוד, הוא ישוחרר מהמחלקה לאשפוז יום לביתו.

במסגרת הטיפול באשפוז יום עורך הצוות המקצועי ישיבות כדי לבחון את התקדמותו של ההורה המבוגר. אחת לחודש לפחות יבחן הצוות הרפואי את ההתקדמות של ההורה לעומת היעדים שהוצבו בתחילת אותו חודש, ובמידת הצורך יציב יעדים חדשים שימשיכו את השיפור בתפקוד.

כיוון שאתם צפויים לבלות יחד עם ההורה המבוגר ימים רבים באשפוז יום, לעתים אף חודש ויותר, חשוב להקדיש מחשבה לשאלה באיזה מרכז לעבור את הטיפולים. כאשר אתם בוחרים במרכז לאשפוז יום עבור ההורה המבוגר, אפשר ואף מומלץ לערוך סיור מקדים ולהחליט האם זהו המקום הטוב ביותר עבורכם. ניתן לקחת בחשבון עניינים טכניים דוגמת קרבה למקום מגורים, ניקיון המקום או נגישות קלה בתחבורה ציבורית. לצד אלו ניתן להתייעץ עם מטופלים בהווה או בעבר בנוגע לאיכות הטיפול והצוות הרפואי ולמגוון האפשרויות הטיפוליות הקיימות, לאווירה במקום. ככל שהמרכז לאשפוז יום יהיה נוח יותר עבורכם ועבור ההורה המבוגר, ככל שהאווירה תהיה בו נעימה והטיפול הרפואי יעיל ומקצועי, כך החזרה לשגרה עבור ההורה תהיה קלה ומהירה יותר. 

צפו לשעות של המתנה ולכן נסו להתארגן מראש על תעסוקה
צפו לשעות של המתנה ולכן נסו להתארגן מראש על תעסוקה Getty Images: simonkr


ההיערכות לאשפוז יום של ההורה המבוגר שונה מהיערכות לאשפוז מלא. ההבדל המרכזי הוא השעות שבהן נדרש להורה ליווי. בעוד שבאשפוז מלא תוכלו לשהות בבית החולים מסביב לשעון, הרי שבאשפוז יום חשוב להיערך מראש:

ימי חופשה מהעבודה - כיוון שהאשפוז הוא בשעות היום, הרי שיש סיכוי שתידרשו לבלות עם ההורה המבוגר במחלקה במקום להגיע למשרד.

טופס 17 – במידה וההורה הופנה על ידי קופת החולים (או כל גורם מממן אחר), חשוב לוודא שאתם מצוידים בטופס 17 לפני הגעתכם למחלקה לאשפוז יום.

הסדרי חניה – ישנם בתי חולים ומרכזים לאשפוז יום המעניקים חניה ללא תשלום. במידה והמצב שונה, בדקו את החניונים בסביבה או שקלו להגיע בתחבורה ציבורית כדי לצמצם עלויות.

תעסוקה – ההורה המבוגר צפוי לבלות שעות ארוכות באשפוז היום. הכינו עבורו עיתונים, מגזינים, ספרים, מוסיקה, סרטים או כל פעילות אחרת שתוכל להסיח את דעתו ולהנעים את זמנו.

מצב רוח טוב – ידוע לכל שאנרגיה חיובית ואופטימיות הן חלק חשוב בהחלמה. גם אם אתם רואים סביבכם מקרים מורכבים, שמרו על מצב רוח, היו חיוביים והאמינו לאורך כל הדרך שההחלמה המלאה נמצאת בדרך.

רפואה שלמה!


אתר זה נועד לסייע, להקל ולהנגיש חלק מהמידע הרב הנצבר ברשותנו, בין היתר בהסתמך על מידע שהועבר לידינו על ידי ארגון Caregivers Israel  ו/או פורסם על ידי  רשויות ציבוריות שונות. אין בתוכן לעיל להוות ייעוץ משפטי או אחר, ואין להסתמך על התוכן ללא ייעוץ מתאים.  המידע הוא כללי ועלול לא לשקף באופן מלא ו/או עדכני את הרגולציה, התקנון והנהלים הרלוונטיים. החברה תפעל לעדכן את המידע המוצג באתר זה ככל שהעדכונים יובאו לידיעתה.

במידה ומצאת כי התוכן ו/או חלק ממנו אינו מדויק או מטעה, אנא צרו איתנו קשר

שתפו מאמר זה

כתבות נוספות בנושא

ארבעת הרופאים שחשוב להכיר בגיל השלישי

ארבעת הרופאים שחשוב להכיר בגיל השלישי

חשוב לדעת: זכויות דיירים במוסדות הגריאטריים

חשוב לדעת: זכויות דיירים במוסדות הגריאטריים

הבדיקות התקופתיות שחשוב לבצע אחרי גיל 65

הבדיקות התקופתיות שחשוב לבצע אחרי גיל 65

משחק הזיכרון: כיצד נתמודד עם אשפוז בן משפחה המתמודד עם דמנציה

משחק הזיכרון: כיצד נתמודד עם אשפוז בן משפחה המתמודד עם דמנציה

זכויות המאושפז וזכויות בני המשפחה המטפלים – מה צריך לדעת?

זכויות המאושפז וזכויות בני המשפחה המטפלים – מה צריך לדעת?

5 עצות שיסייעו בניהול ההוצאות בזמן אשפוז בן משפחה

5 עצות שיסייעו בניהול ההוצאות בזמן אשפוז בן משפחה

מה חשוב לדעת כבן משפחה מטפל לפני השחרור מהאשפוז?

מה חשוב לדעת כבן משפחה מטפל לפני השחרור מהאשפוז?

מתלבטים בין אשפוז לטיפול בבית?

מתלבטים בין אשפוז לטיפול בבית?

ההורים שוחררו מבית חולים – ומה עכשיו?

ההורים שוחררו מבית חולים – ומה עכשיו?

אתם לא לבד. הצטרפו אלינו לקהילת "דואגים למטפלים" בפייסבוק

אנחנו מחכים לכם, הקליקו כאן
  לחץ כאן למידע נוסף באמצעות התכתבות וואטסאפ