נושאים נוספים שיש לקחת בחשבון
עוד דברים חשובים שיש לבחון, לא לפי רמת החשיבות כי הרי זהו ענין אישי לכל מטופל ומשפחה:
- האם המקום גדול, בעל מחלקות רבות או קטן ואינטימי? במקום גדול לרוב כל מחלקה מתפקדת כבית אבות קטן עם אחות משלה וצוות קבוע. למקום קטן יש את היתרון של תחושת בייתיות וההכרות האישית עם כל אחד.
- האם ניתן לעצב את החדר באופן אישי? להוסיף תמונות וחפצים אישיים?
- כמה דיירים יש בכל מחלקה וכמה אנשי צוות? רוב המקומות עובדים לפי התקנים של משרד הבריאות. ישנן מחלקות קטנות אשר לא יכולות להכיל הרבה דיירים אבל חייבות להחזיק אותה כמות של אנשי צוות שזה יתרון משמעותי.
- איך נראים הדיירים במקום? האם הם מוזנחים או מסודרים? האם הדיירים ערניים ורגועים? (בהתאם למצבים הקוגנטיבים והרפואיים כמובן)
- האם יש אפשרות לחיבור טלפון/ טלויזיה בחדר?
- האם לחצן המצוקה נגיש? (במידה והמטופל יכול להשתמש בכזה)
- האם יש שירותים ומקלחת לכל חדר או לכל מספר חדרים?
- האם המקום נקי וריחו נעים? קחו בחשבון שמחלקה סיעודית לא יכולה להריח טוב 24 שעות ביממה, במיוחד לא בשעות של ההחלפות.
- האם ישנם שטחים ציבוריים שהדיירים יכולים להנות מהם גם בזמן ביקורים וגם בזמנם הפרטי? קחו בחשבון שרוב המקומות לא מוציאים מהמחלקה באופן יזום ואם עושים זאת זה פלוס גדול ואיכות חיים לדיירים.
- במידה והמטופל דובר ומבין שפה מסוימת, האם יש בצוות מישהו שיבין אותו?
- האם המקום נגיש, במידה ויש צורך בתחבורה ציבורית
- במידה וחשוב למטופל, האם יש בית כנסת פעיל במקום או בקרבתו?
- במידה ויש צורך במימון על ידי קוד סיעודי של משרד הבריאות, האם המקום עובד עם קודים? מה העלות של המקום במידה והמשפחה רוצה לשלם באופן פרטי ומה זה כולל?
"לרוב, לאחר שמסיירים ורואים מספר מקומות רלוונטיים, קל יותר לקבל החלטה. אין מקום שדומה לקודמו ולכל מחלקה יש את האנרגיה שלה, לטובה ולרעה. קשה לחזות מראש אם הבחירה נכונה כיון שזה תלוי בהרבה גורמים, אבל נסו להסתכל מעיני יקירכם שמפקיד בידכם את הבחירה. אין ספק שהבחירה בבית אבות להורה היא אחת הבחירות הקשות בחיים, עם זאת חשוב לזכור שיש לה את היכולת להיטיב עם ההורה ועם בני המשפחה המטפלים ולכן היא חיובית וכך ראוי להסתכל עליה," מסכמת קרן בוים בחיוך.