הסוכנות שלחה להוריה של נ' עובדת חדשה. "פיטרתי אותה די מהר, זו היתה התגשמות כל הפחדים של מי שהוריו מטופלים ע"י עובד זר".
לפני חודשיים קיבלה נ' המלצה חמה על עובדת מהפיליפינים, לאחר מפגש מוצלח עם ההורים היא התחילה לעבוד איתם. "היא מקסימה, דוברת עברית, חייכנית ואחראית" מספרת נ'.
לא מזמן נפצעה נ' ברגלה ונאלצה לעבוד ניתוח. "זה היה תזכורת משמיים שאני שוכחת לטפל בעצמי" היא מספרת. במהלך ההחלמה גילתה את קבוצות התמיכה "חכמת ההזדקנות", של עמותת תובנה. במפגשים עם הקבוצה, למדה לתרגל מדיטציה והשתתפה בדיונים עם אנשים כמותה שמטפלים בהורים סיעודיים.
"היתה בזה הקלה גדולה, זה באמת עזר לי להרגיש טוב יותר ולהתמודד בקלות" מספרת נ' "עם חברות שלי כבר לא נעים לי לחלוק את כל התלאות שאני עוברת ולמען האמת כשהיה מגיע הערב לא היה לי אפילו כח לדבר עם מישהו".
מתנדב מטעם העמותה מגיע לתרגל עם הוריה של נ' מדיטציה פעם בשבוע ובנוסף, נ' שכרה מורה פנסיונרית שמגיעה פעמיים בשבוע להוריה כדי להקריא להם עיתונים ולשחק איתם משחקי מחשבה.
רגעי האושר הגדולים של ההורים הם כשבנה של נ' מגיע לבקר אותם, וזה קורה מספר פעמים באמצע השבוע ובכל סוף שבוע.
"קנינו להם אייפד והבן שלי לימד אותם להפעיל אותו, העלה להם שירי ארץ ישראל, ואנחנו מגיעים לשם ושרים יחד. את צריכה לראות את אמא שלי כשהנכד שלה שם, קשה להאמין שהיא דמנטית".
מעל כל זה מרחף קושי כלכלי גדול. "אני איכשהו מסתדרת, זו בכלל לא שאלה, מפני שאין לי שום ברירה אחרת, אבל מה יקרה אם אני אצטרך יותר? אין לי מושג, נגיע אל הגשר ונעבור אותו," מסכמת נ' ויש שם לא מעט אופטימיות בתוך הקושי.
- הסיפורים האישיים במדור זה נכתבו על מנת לשתף מניסיונם של אחרים, להגביר מודעות ואולי גם לסייע. מטבע הדברים, הסיפורים מובאים בעילום שם כדי לא לפגוע בפרטיותם של המטפלים וקרוביהם שסיפורם מובא כאן. השמות המלאים שמורים במערכת