מצבים סיעודיים או חולי מתמשך של אחד ההורים טומנים בחובם אתגרים רבים, ביניהם גם התמודדות עם גופים שונים בדרך למימוש זכויות. זה אומר שמעבר לנושא הרפואי וההתמודדות הרגשית שמלווה את כל התקופה, גם הנושאים הביורוקרטיים דורשים הרבה תשומת לב ויכולים אף לגזול זמן יקר. יש כמה דרכים שמאפשרות לרתום את הביורוקרטיה לטובתנו אך לא תמיד אנחנו מכירים אותם וחבל.
אספנו עבורכם את חמשת הדברים שחשוב לדעת כדי לייעל את ההתמודדות עם הביורוקרטיה:
1. כרוניקה של תיעוד מראש
לאורך כל תקופת המחלה או הטיפול, יש כלל מאוד ברור שחשוב לשמור עליו: שמרו על כל המסמכים הרפואיים, גם כאלו שנדמה לכם שלעולם לא תזדקקו להם. הסיבה לכך היא פשוטה – כל מסמך מאיר את המחלה או המצב הרפואי בו נמצא ההורה המבוגר מזווית אחרת. היעדר של מסמך זה או אחר יכול לעכב קבלת קצבה או מתן טיפול רלוונטי. ארגנו את כל המסמכים בתיקייה, והגיעו איתה לכל מפגש עם רופא או מטפל. בדרך זו תקצרו את זמני ההמתנה לאישור התביעות ובעיקר תחסכו לעצמכם הרבה כאבי ראש בשחזור המסמכים הנדרשים.
2. משתחררים מבית החולים? בודקים את האותיות הקטנות
מכתב השחרור מבית החולים הוא מסמך חשוב מאוד, לכן הקפידו על פירוט רב ככל האפשר ואל תתביישו אם יש צורך לדרוש שינויים מהצוות הרפואי, בעיקר אם נפלה טעות. במכתב השחרור מפורט המצב הבריאותי שגרם לאשפוז, התרופות שניתנו לאורך הדרך, אופי הטיפול וכן המלצות למעקב ולהמשך טיפול. לעתים, בשל לחץ של זמן או רצון לשחרר את המטופל במהירות, מכתב השחרור נכתב בחופזה ומושמטים ממנו פרטים רפואיים רלוונטיים. לפני שאתם עוזבים את בית החולים, הקדישו מספר דקות לקריאה של מכתב השחרור וודאו שיש בו את כל המידע על מצבו הבריאותי של ההורה והטיפול שניתן לו. מכתב השחרור הוא אחת מאבני הבוחן המרכזיות מבחינת הביטוח הלאומי בכל הנוגע למתן קצבאות, וכדאי שהמסמך ימולא כראוי ויכלול את כל המידע. בנוסף, מומלץ לבקש מהצוות הרפואי בבית החולים שיכלול במכתב השחרור המלצה להמשך מעורבות של היחידה לטיפולי בית. יחידה כזו קיימת בכל אחת מקופות החולים, וכאשר מופיעה ההמלצה במכתב השחרור, ניתן לבקש את אותו הסיוע.