איך מצליחים לנהל טיפול נכון ובצורה מסודרת ולחסוך זמן? בעזרת אפליקציות שונות שניתן להתקין בטלפון החכם או בטאבלט ולחסוך המון זמן, משאב כל כך יקר בתקופה הזו
תפקיד בן המשפחה המטפל דורש מולטיטסקינג כדי להתמודד עם רשימת מטלות כמעט בלתי אפשרית יומיום. כאחראי על ניהול טיפול מתמיד רחב היקף, המטפל נדרש להרבה כוחות נפשיים ועוד לא דברנו על החיים עצמם. עבודה על אוטומט לא מספיקה משום שמשימות הטיפול אינן רק רוטינה, חלקן אינן צפויות ונוצר צורך בניהול אפקטיבי ויעיל.
אז איך לא הולכים לאיבוד?
כל אחד מוצא את דרכו לניהול הטיפול, אולם חשוב להכיר דרכים להקל על העומס בתוך המציאות המורכבת ממילא. לנישה הזו נכנסת הטכנולוגיה עם אפליקציות שונות שמסייעות ליעל את ניהול היומיום והטיפול.
ניהול היום-יום
ניהול משימות בטלפון החכם: היום ניתן לנהל הכל בטלפון שממילא איתנו כל הזמן. סביר להניח שאפליקציה לניהול יומן כבר מותקנת אצלכם בטלפון ואם לא בחנות האפליקציות יש שלל אפליקציות חינמיות, בהן אפשרויות להתאים צבע לפעילויות השונות לפי קטגוריות, לנהל תזכורות, לחבר ל-waze כדי להקל על ניהול ותכנון הזמנים ועוד.
קניות: גם את הקניות ניתן לייעל בעזרת אפליקציות שונות. בהתאם להעדפותיכם ניתן להתקין אפליקציות לרשימות קניות ואף לקניית מצרכים אונליין של הרשתות השונות, שמאפשרות לקנות מהבית ולקבל את הקניות במשלוח. בחלקן ניתן לקבוע רשימת קניות קבועה ובכל קניה להתחיל ממנה, לחסוך זמן ולעיתים גם כסף ולנהל מעקב.
יד על הדופק גם פיננסית: סביר להניח שאין לכם פנאי להתעסק בכספים, אבל גם אין ברירה. אפליקציות לניהול כספים יאפשרו לנהל מקרוב את התקציב, ההוצאות, ההכנסות והמאזן ולהתכונן נכון יותר פיננסית בתקופה שגם כך אינה פשוטה. איך מוצאים? מחפשים בחנות האפליקציות תחת מילות החיפוש: budget management , מתרשמים ובוחרים.
אפליקציות שונות יכולות להקל מהותית על בני המשפחה המטפלים ולחסוך זמן יקר Getty Images: Tassi
לקח תרופות או לא לקח? דאגה לנטילת תרופות קבועה אינה נגמרת והניסיון לעקוב אינו פשוט. בעזרת אפליקציות תרופות ניתן לעקוב אחרי: זמנים, מינון, סוג ועוד. פשוט לחפש תחת הנושא: Medication reminder and pill tracker ולמצוא את האפליקציה הנוחה לכם שתזכיר לקחת את התרופה בזמן ובמינון הנדרש ותאפשר סימון שהתרופה ניטלה. ישנן אפליקציות שמאפשרות מעקב רפואי ומעקב מדדים שונים כמו לחץ דם, סוכר, א.ק.ג ועוד, אותם ניתן לשתף עם בן משפחה או הרופא המטפל.
מה עוד? בין היתר: אפליקציית תזכורות לשתיית מים, מעקב תזונה ומעקב שינה.
ביורוקרטיה בלחיצת כפתור
בתוך ניהול הטיפול יש המון ביורוקרטיה ולא פשוט לנהל אותה. בתחום הזה הטכנולוגיה מעניקה לנו יתרון ומקצרת זמנים. מה אפשר למצוא בתחום?
קופות החולים: לכל קופה אפליקציה המאפשרת תקשורת וכוללת לרוב: בדיקות מעבדה, זימון בדיקה לרופא משפחה או רופא מקצועי, תשלומים, בקשת מרשמים, בקשות להפניות או שאלות לרופא המטפל ועוד.
מוסדות המדינה: גם למשרדי הממשלה וגופי המדינה השונים יש אפליקציות שונות וידידותיות למשתמש לשירות האזרח, כמו: הביטוח לאומי, משרד הפנים ומשרד הבריאות.
מה עוד? אפליקציות סריקה במצלמה ויצירת קבצי PDF יכולות להיות יעילות מאוד, הן מאפשרות לסרוק בנייד כל מסמך חשוב ולהפוך אותו לקובץ PDF: בדיקות מעבדה, קבלות, מסמכים שונים ועוד. כך כאשר אתם נדרשים לשלוח טפסים, כל שצריך לעשות הוא לסרוק בעזרת המצלמה ולשלוח. האפליקציה תשמור על המסמך והכל מגובה ושמור בנייד, זמין לשלוף בכל רגע.
האפליקציות יכולות להביא עולם שלם של עניין הביתה Getty Images: Dean Mitchell
אפליקציות לנשמה
אנחנו נוטים לשכוח את הפן הרגשי לרוב כי בתוך העשייה ההתעכבות על הקושי נראית כמו פריבילגיה. גם כאן הטכנולוגיה יכולה לסייע עם אפליקציות לחיזוק הראיה החיובית, טכניקות למחשבות חיוביות ותרגילים לאימון יומיומי. איך? מחפשים בחנות האפליקציות תחת improve confidence and self esteem. אפשר גם לפתוח את ה- note בטלפון ולתעד רגעים שלא רוצים לשכוח: משפטים, תחושות ומחשבות.
מה עוד? אפליקציות לקריאת או לשמיעת ספרים, פודקאסטים ומוסיקה יכולות למלא את הזמן בעניין בתורים, בנסיעות או בלילות ארוכים ולהעניק כמה דקות של אסקפיזם.
משחקי חשיבה לשימור יכולות קוגניטיביות
חשוב לאמן את המוח ודרך מצוינת לעשות זאת היא באמצעות משחקים. בחנות האפליקציות תמצאו משחקי חשיבה שונים: סודוקו, תשחצים, משחקי קלפים ופאזלים למבוגרים. ישנן גם אפליקציות המיועדות לשיפור הזיכרון שניתן לבחון בחנויות האפליקציות ורבות מהן בחינם. אם חושבים על זה שימוש משותף באפליקציות הללו, מעניק זמן איכות מרענן.
שומרים על קשרים חברתיים
המצב הבריאותי של היקר לנו, לא תמיד מאפשר לצאת מהבית אבל חברה תמיד משפרת את מצב הרוח ומסייעת לשמור על כישורים קוגניטיביים. אפליקציות חברתיות שונות, כמו ווטסאפ, פייסבוק וסקייפ, עוזרות לשמור על קשרים חברתיים רציפים מבלי לצאת מהבית ולהרגיש שייכים.
אתר זה נועד לסייע, להקל ולהנגיש חלק מהמידע הרב הנצבר ברשותנו, בין היתר בהסתמך על מידע שהועבר לידינו על ידי ארגון Caregivers Israel ו/או פורסם על ידי רשויות ציבוריות שונות. אין בתוכן לעיל להוות ייעוץ משפטי או אחר, ואין להסתמך על התוכן ללא ייעוץ מתאים. המידע הוא כללי ועלול לא לשקף באופן מלא ו/או עדכני את הרגולציה, התקנון והנהלים הרלוונטיים. החברה תפעל לעדכן את המידע המוצג באתר זה ככל שהעדכונים יובאו לידיעתה.
במידה ומצאת כי התוכן ו/או חלק ממנו אינו מדויק או מטעה, אנא צרו איתנו קשר