קונפליקט משפחתי: איך ניתן להקל על חיכוכים בין אחים בנוגע לטיפול בהורה?
עומס על המטפל העיקרי? חלוקת משימות היא דרך פתרון
פעמים רבות העומס הטיפולי אינו מתחלק בשווה בין הילדים ולרוב נוצר מצב שעיקר העומס נופל על אחד הילדים והסיבות לכך שונות, אם בשל קרבה פיזית להורה, יותר פניות בזמן, טיב הקשר עם ההורה ועוד. בין אם המטפל העיקרי לקח את התפקיד במודע ובין אם הדברים התגלגלו לזה מסיבות שונות, עדיין בלתי אפשרי למלא לבד את כל המשימות וזה גם לא הוגן. לכן כל האחים צריכים להיות מודעים לצורך להשתתף ולשאת בנטל המשימות. איך מתמודדים? אם אתם המטפל העיקרי, חשוב לחלק משימות. אפשר בהחלט לערוך טבלה חודשית של כל הטיפולים ולבקש מכל האחים למלא את שמם לפחות על משימה אחת או שתיים בחודש ולקחת עליה פיקוד. דרך נוספת היא לחלק את המשימות בהתאם לכישורים ויכולות: רופאים, בדיקות, בירוקרטיה, מזון וכו' ולתת לכל אחד אחריות על הנושא. אי אפשר להמעיט בחשיבות בקשת העזרה, לכן חשוב גם לדעת לבקש עזרה, לא פעם הסיבה שהיא לא מוצעת היא בשל קצר בתקשורת.
סוגיות מהותיות: איך ניגשים אליהן?
לרוב קונפליקטים בין אחים מתגלעים סביב נושאים מהותיים, למשל אם יש צורך במטפל סיעודי, או אם להעביר את ההורה לבית אבות, או אם לחתום על תמ"א 38 לבניין בו מתגורר ההורה – אלה לרוב סוגיות מהותיות הקשורות גם לנושאים ממוניים ולא פעם מייצרות חיכוכים או מרחיבות חיכוכים קיימים. אם ההורה עדיין כשיר מבחינה משפטית כמובן שיש לתת לו להכריע, הבעיה מתרחבת כאשר ההורה אינו כשיר. במצב אידיאלי לפני אבדן הכשירות ישב ההורה עם ילדיו ובשיחה רגועה הם עברו על כל המצבים האפשריים ומה רצונו של ההורה בכל מצב ואחר כך גם ערכו ייפוי כוח מתמשך. מה שצריך להנחות את הילדים בכל החלטה היא רצונו המקורי של ההורה ולפי זה על ההחלטות להתקבל. לא פעם דווקא לאיש מקצועי חיצוני מתחום הגישור או עו"ד המתמחה בענייני משפחה בין-דוריים יכול לסייע ולמצוא פתרון שיסייע לכל הצדדים לתפקד יחד כמשפחה.
תקשורת טובה בין אחים
קשר בין אחים הוא בעל היסטוריה והיא לא תמיד כזו שמאפשרת קשר חיובי ובדוק גם בחיים הבוגרים. חשוב לשמור על קשר רציף בין האחים בנושא הטיפול בהורה ואם יש צורך גם לקבוע כללים מתוך שאיפה לייצר שיתוף פעולה פרקטי לטובת הטיפול בהורה. לא פעם אין חלוקה "צודקת" בנטל המשימות, אבל כל עוד כל אחד עושה כמיטב יכולתו יש בכך לא מעט עזרה.
כדאי לזכור שמסיבות שונות הורה עשוי להציג תמונה מעט שונה לכל ילד, כל ילד יתפוס את המצב לא רק בהתאם לאופיו גם בהתאם לטיב הקשר עם ההורה. מצב כזה ללא ספק יכול להוביל לתפיסות שונות, לעיתים אפילו הפוכות, של המצב בין האחים, מה שיוצר קרקע פורייה לחילוקי דעות. זו אחת מהסיבות בגינן חשוב לשמור על תקשורת טובה בין האחים. בסופו של דבר יש רצון משותף להיטיב עם ההורה ולכן שיתוף הפעולה והשיתוף במידע הוא חיוני ועשוי להקל על החיכוכים ואף לעקוף אותם.
אתר זה נועד לסייע, להקל ולהנגיש חלק מהמידע הרב הנצבר ברשותנו, בין היתר בהסתמך על מידע שהועבר לידינו על ידי ארגון Caregivers Israel ו/או פורסם על ידי רשויות ציבוריות שונות. אין בתוכן לעיל להוות ייעוץ משפטי או אחר, ואין להסתמך על התוכן ללא ייעוץ מתאים. המידע הוא כללי ועלול לא לשקף באופן מלא ו/או עדכני את הרגולציה, התקנון והנהלים הרלוונטיים. החברה תפעל לעדכן את המידע המוצג באתר זה ככל שהעדכונים יובאו לידיעתה.
במידה ומצאת כי התוכן ו/או חלק ממנו אינו מדויק או מטעה, אנא צרו איתנו קשר