3. קניות מזון לחג
ההמלצות של משרד הבריאות ברורות – יש להעדיף משלוחי מזון בחג ולא לצאת לקניות, ככל שנצמצם את המגע עם העולם החיצוני כך נוכל לשמור על עצמנו מפני הידבקות. לכן, אם ההורה אינו יכול להזמין עבורו משלוחי מזון, ניתן לסייע לו מרחוק ולבצע את ההזמנה בעצמנו.
אם לא ניתן לבצע משלוחים בשל העומס לקראת החג, ניתן אם אין ברירה לערוך את הקניות בעצמנו, להביא אותן לפתח הדלת של ההורה ולהשאיר שם מבלי לעבור על הנחיות משרד הבריאות שכן ההצטיידות במזון והסיוע לאחר מותרים, כמובן עד להחלת הסגר.
4. מתנה לחג?
לא חייבים לוותר על מתנה קטנה לחג שמוכיחה שאנחנו חושבים על ההורים. בתי עסק רבים מאפשרים משלוחים וניתן בכך גם לסייע לעסקים קטנים, כמו מגדלי הפרחים שמשוועים למכור את סחורתם שכרגע לא ניתן לייצא לחו"ל. אפשר בערב פסח להשאיר ליד הדלת ברכה או עוגה שאותה ימצא ההורה כשיפתח את הדלת לאליהו הנביא במהלך סדר פסח.
5. לערוך סדר פסח באמצעו תוכנת וידיאו
אם ההורה יודע להתחבר באמצעות תוכנות או אפליקציות של וידיאו אפשר לערוך את הסדר גם באמצעותן ולהצליח לקרב לבבות למרות המרחק הפיזי.
6. אל תשכחו את הילדים
בתוך כל זה חשוב להתייחס גם לילדים שלנו, שגם הם מוטרדים מכל המצב. בהתאם לגיל חשוב להסביר לילדים קטנים שהפסח המצומצם בשל הקורונה ולא בגלל שקרה משהו רע או מישהו עשה משהו רע. אפשר בהחלט לרתום אותם להכנת ברכות לחג שבוודאי תשמחנה את הסבים והסבתות וישמרו עבור הילדים על תחושת ה"ביחד" של המשפחה המורחבת גם בתקופה הזו.
7. היעזרו בעמותות
במצבים של קושי בניידות או קושי כלכלי חשוב לזכור שיש לא מעט עמותות שישמחו לסייע להורים גם במהלך החג. חיפוש קצר באינטרנט יוביל למציאת לא מעט עמותות שביכולתן לסייע אן במשלוחי מזון ואם בתחומים אחרים. כמו כן משרד הביטחון הודיע על חלוקת מזון ל-350 אלף קשישים ברחבי הארץ לפי קריטריונים של משרד הרווחה, כדי למנוע מחסור בחג.
* הדברים האמורים בכתבה שרירים ונכונים למועד פרסומה 6.4.20. עם זאת, מאחר והנחיות משרד הבריאות משתנות תדיר, לעיתים אף ברמה היומיומית, בהתאם למצב יש לוודא כי אין באמור בה סתירה להנחיות התקפות. ויודגש כי ככל וישנה סתירה שכזו - יש לפעול בהלימה להנחיות משרד הבריאות.