טבע ו- Active Biotech מדווחות על תוצאות חיוביות במחקר שלב IIa בלקווינימוד לטיפול בזאבת (Lupus) הפוגעת בכליות
11 יונ 2013
|
זמן קריאה ממוצע: 4 דקות
- לקווינימוד הדגים שיפור בתפקוד הכליות, במתן משולב עם הטיפול המקובל
- התוצאות תומכות בביצוע מחקרים נוספים בלקווינימוד לטיפול בזאבת פעילה הפוגעת בכליות על מנת לאשר את פרופיל הבטיחות והיעילות שנצפה במחקר זה
ירושלים, ישראל ולונד, שבדיה,12 ביוני 2013 – טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE: TEVA) ו- Active Biotech (NASAQ MOX NORDIC: ACTI) הכריזו היום על התוצאות של מחקר שלב IIa בתרופה האוראלית לקווינימוד שנועד להעריך את הבטיחות, הסבילות והיעילות הקלינית בקרב חולים עם זאבת פעילה הפוגעת בכליות, אחד מהביטויים החמורים ביותר של זאבת אדמנתית מערכתית (לופוס או זאבת) העלולה להוביל לאי-ספיקת כליות כרונית1. הטיפול בלקווינימוד הדגים שיפור נוסף בתפקוד הכליות כאשר ניתן בשילוב עם הטיפול המקובל (mycophenolate mofetil וקורטיקוסטרואידים) עבור זאבת פעילה הפוגעת בכליות , בהשוואה לתוצאות הטיפול המקובל בלבד. נתוני המחקר יוצגו בכנס הראומטולוגיה האירופי השנתי (EULAR) של הליגה האירופית נגד ראומטיזם במדריד, 12-15 ביוני 2013, במסגרת מושב המציג את "החידושים האחרונים בתחום.
"המגמות החיוביות שהצליח להדגים הטיפול בלקווינימוד במדדים כלייתיים בשילוב עם פרופיל הבטיחות והסבילות של התכשיר, מהווים בסיס להמשך הפיתוח הקליני של לקווינימוד במחקרים מתקדמים יותר שלב III," אמר החוקר הראשי ד"ר דיוויד ג'יין, המרפאה לטיפול בווסקוליטיס ובזאבת, בית החולים אדנברוק, קמברידג'.
"תוצאות מחקר קליני זה מרחיבות את ההבנה שלנו אודות הפרופיל האימונו-מודולטורי של לקווינימוד (משפיע על מערכת החיסון) וכיצד הוא עשוי להיטיב עם חולי זאבת," אמר ד"ר מייקל היידן, נשיא מחקר ופיתוח גלובלי והמדען הראשי של טבע. "תכנית הפיתוח של לקווינימוד, הכוללת גם מחקרים קליניים עבור הפרעות אוטואימוניות כגון טרשת נפוצה ומחלת קרוהן, מדגישה את המחויבות המתמשכת של טבע לפיתוח תרופות חדשניות וייחודיות ולשיפור חיי המטופלים."
המחקר הקליני, מס. NCT01085097, היה מחקר רב-מרכזי, כפול-סמיות ומבוקר שכלל 46 מטופלים הסובלים מזאבת פעילה הפוגעת בכליות , שבדק את ההשפעה של לקווינימוד אוראלי (0.5 ו-1 מ"ג ביום) בהשוואה למתן פלצבו, בשילוב עם הטיפול המקובל כיום. תוצאות המחקר הראו כי לאחר 24 שבועות, 62.5% מהחולים שטופלו בלקווינימוד במינון של 0.5 מ"ג ליום הדגימו תגובה כלייתית, בהשוואה ל-33.3% מהחולים שטופלו בפלצבו. התגובה הכלייתית היא מדד המשלב מספר פרמטרים ובוחן שיפור בתפקוד הכליות.
תופעות הלוואי שדווחו היו ברות השוואה בקבוצת הטיפול הפעיל (לקווינימוד) ובקבוצות הביקורת (פלצבו). תופעות לוואי חמורות נצפו בסה"כ בקרב 12 חולים (ארבעה בכל קבוצת טיפול) ואלו יוחסו לזיהום, אירועים תרומבואמבוליים או סיבוכים הקשורים לזאבת. מקרה אחד של מוות התרחש בקבוצת הטיפול הפעיל בעקבות דלקת ריאות אונתית ואלח דם אצל חולה עם ביטוי מתקדם של המחלה. המוות לא יוחס לטיפול התרופתי במחקר.
מחקר קליני נרחב יותר בלקווינימוד במתן משולב עם הטיפול המקובל (mycophenolate mofetil וקורטיקוסטרואידים), בהשוואה לטיפול המקובל לבדו, מתוכנן להיערך בקרב חולי זאבת הפוגעת בכליות על מנת להמשיך ולהעריך את נתוני הבטיחות והיעילות של לקווינימוד כפי שנצפה במחקר זה.
(NCT01085097NCT01085097)
אודות לקווינימוד
לקווינימוד הוא תכשיר מסוג אימונומודולטור (משפיע על מערכת החיסון) אשר פועל על מערכת העצבים המרכזית וניתן אוראלית אחת ליום. במודלים של בעלי חיים, לקווינימוד הדגים יעילות כטיפול בטרשת נפוצה ובזאבת פעילה הפוגעת בכליות. מערך הפיתוח הקליני בשלב III להערכת לקווינימוד אוראלי בטרשת נפוצה מורכב משני מחקרים עיקריים, ALLEGROו-BRAVO.
מחקר שלב III שלישי בלקווינימוד, CONCERTO, מעריך את ההשפעה של מתן שני מינונים שונים של התכשיר (0.6 מ"ג ו-1.2 מ"ג) בקרב כ-1,800 מטופלים במהלך 24 חודשים. המדד העיקרי במחקר הוא התקדמות הנכות המצטברת כפי שנמדד ע"י הסולם המקובל EDSS.
אודות זאבת
זאבת היא מחלה אוטואימונית כרונית המתבטאת בדלקת באברים שונים בגוף. מוערך כי כחמישה מיליון אנשים ברחבי העולם, לרבות 1.5 מיליון אמריקאים, סובלים מסוג כלשהו של זאבת2. רוב הלוקים בזאבת הם נשים בגיל הפוריות, הסובלות מתסמינים אשר עשויים לכלול עייפות מוגברת ותשישות, כאבי מפרקים, בעיות זכרון וחשיבה ופריחה על העור3. זאבת נפוצה פי שתיים עד שלוש אצל אנשים ממוצא אפריקני, היספני, קאריבי ואסייתי. חולים רבים לא מגיבים או מגיבים באופן חלקי בלבד לטיפולים המקובלים הקיימים4.
אודות זאבת אדמנתית מערכתית
זאבת אדמנתית מערכתית (SLE) היא מחלה אוטואימונית, שבה המערכת החיסונית תוקפת את עצמה, ופוגעת ברקמות בריאות, מה שעלול להוביל לדלקת כרונית ולנזק ברקמות שונות בגוף. זאבת עלולה להשפיע על חלקים שונים בגוף, לרבות הפרקים, העור, הכליות, הלב, הריאות, כלי הדם והמוח. למרות שאנשים הסובלים מזאבת חווים תסמינים שונים, התסמינים הנפוצים ביותר הם עייפות קיצונית, כאבי מפרקים או מפרקים נפוחים (דלקת מפרקים), חום בלתי צפוי, פריחה בעור, ובעיות כליות.5 זאבת עלולה להיות מחלה חמורה ומסכנת חיים.6
אודות טבע
טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE: TEVA) היא חברת תרופות גלובלית המחויבת לפיתוח ולשיווק תרופות באיכות גבוהה בהישג יד בכל מקום בעולם. החברה, שבסיסה בישראל, עוסקת ביצור תרופות גנריות, תרופות ייחודיות וממותגות ובייצור חומרי גלם פעילים לתעשייה הפרמצבטית.
טבע מובילה את שוק התרופות הגנריות העולמי, עם נוכחות ביותר מ-60 מדינות ועם סל תרופות של למעלה מ- 1,000 מולקולות הנמכר ביותר מ-120 שווקים. התרופות הייחודיות והממותגות של החברה מתמקדות בתחומי מערכת העצבים המרכזית, האונקולוגיה, הכאב, הנשימה ובריאות האישה, כמו גם בתחום התרופות הביולוגיות. טבע מעסיקה כיום כ- 46,000 איש. מכירות החברה הסתכמו בשנת 2012 ב- 20.3 מיליארד דולר.
אודות אקטיב ביוטק
אקטיב ביוטק AB (סימול ב-NASDAQ OMX Nordid: ACTI) היא חברת ביוטכנולוגיה המתמקדת במחלות אוטואימוניות\דלקתיות וסרטן. פרויקטים בשלב המכריע או בדרך לשלב המכריע של החברה כוללים את לקווינימוד, מולקולה קטנה הניתנת באופן אוראלי עם השפעות ייחודיות על המערכת החיסונית לטיפול בטרשת נפוצה, TASQ לטיפול בסרטן הערמונית ו-ANYARA המשמשת לטיפול ממוקד בסרטן, בעיקר בסרטן בתאי הכליה. כמו כן, לקווינימוד נמצאת בפיתוח בשלב II למחלות קרוהן וזאבת. לחברה יש פרויקט נוסף בפיתוח קליני, התרכובת האוראלית 57-57 לטרשת מערכתית. אנא בקרו באתר http://www.activebiotech.com לפרטים נוספים.