1. הקפדה על שגרת יום
הכוללת קימה בשעות קבועות, להתלבש כמו ביום יום, להיחשף לאור יום ולאכול ארוחות מאוזנות ובשעות קבועות. מומלץ גם ללכת לישון בשעות קבועות. אנו יודעים שבמיוחד בקרב מתבגרים עם הפרעת קשב, יש נטייה להפוך את השעות וללכת לישון בשעות מאוחרות. שמירה על שגרת יום תאפשר למידה אפקטיבית יותר לילדים.
2. גבשו עם הילדים תכנית יומית של פעילויות
שלבו בתכנים פעילות ספורטיבית, ארוחות מסודרות, זמן למידה עם הכיתה וזמן למידה עצמי לשיעורי בית. מומלץ גם לתת לילדים תפקידים בבית – אנו יודעים כי ילדים עם ADHD נענים לאתגרים אלו (סידור החדר, יציאה עם הכלב וכד'). חשוב להוסיף גם פעילויות מהנות כמו משחקים ושהן יהיו חיזוק חיובי על ביצוע התפקידים שניתנו להם במהלך היום.
3. עזרו לילדים לשמור על הקשר עם חברים
סייעו לילדים לשלב בתכנית היומית מפגש וירטואלי עם חברים, זוהי גם הזדמנות מצוינת עבורם לעשות שיעורי בית ביחד. כדאי לקבוע מפגשים חברתיים קבוצתיים לטובת משחק או למידה.
4. חשוב להקפיד על שגרת הטיפול התרופתי
גם למידה מרחוק דורשת יכולת קשב של הילדים, ובדומה לכיתה, גם בבית יש הסחות, ואפילו יותר. לכן, שמירה על שגרה טיפולית הינה חשובה בתקופה זו. כמובן שבמידת הצורך, יש להתייעץ עם הרופא על התאמות, למשל ילדים שהתסמינים שלהם הם רק של קשב, ולא היפר אקטיביות, ובבית שעות הלמידה הן יותר מצומצמות, אפשר לשקול בהתייעצות עם הרופא מעבר מתכשירים ארוכים יותר מבחינת משך ההשפעה, לתכשירים קצרים יותר.
5. תקופת הקורונה מספקת גם הזדמנות להורים לנטר טוב יותר את התגובה התרופתית של הילדים
שגרת הקורונה אילצה אותנו לעבוד וללמוד מהבית, מעניקה הזדמנות יוצאת דופן להורים לעקוב ולנטר יותר מקרוב אחר תגובת הילדים לטיפול התרופתי. כאשר יהיה בידיכם מידע זה, תוכלו לפנות לרופא המטפל ולהתייעץ עמו על התאמת הטיפול במידת הצורך.
לחצו כאן לגלות עוד טיפים לכל המשפחה בתקופת הקורונה