"אפשר לחיות טוב גם עם דיאליזה"

Getty images: Davizro

"דיאליזה ביתית (פריטונאלית) מאפשרת לי להיות בבית עם המשפחה שלי, אני יכול להתחבר למכונה מתי שאני רוצה, לאכול עם זה, לישון עם זה, לראות טלוויזיה. אני אמנם לא יכול להתעלם מהמחלה שלי אבל עצם העובדה שהטיפול נותן לי עצמאות – זה הבדל גדול מאד."

"הכליות שלי בגודל פי שלושה מהגודל הרגיל והן לא נותנות לי לתפקד. כשאמרו לי שאני צריך דיאליזה היה קשה לקבל את זה", מספר מיכאל קורן שמתמודד עם כשל כלייתי. מיכאל בחר שלא לבצע את טיפולי הדיאליזה מספר פעמים בשבוע במסגרת יחידות הדיאליזה בבית החולים, אלא להתחיל דיאליזה ביתית באמצעות מכשיר המשווק בישראל על ידי חברת טבע. "סוג הדיאליזה הזה מאפשר לי להיות בבית עם המשפחה שלי, אני יכול להתחבר למכונה מתי שאני רוצה, לאכול עם זה, לישון עם זה, לראות טלוויזיה. אני אמנם לא יכול להתעלם מהמחלה שלי אבל עצם העובדה שהטיפול נותן לי עצמאות – זה הבדל גדול מאד". לאחרונה, עבר מיכאל לדור חדש ומתקדם של מכשיר הדיאליזה הביתית והתחבר למוצר בשם קלריה (Claria). "אם במכונה הישנה הייתי צריך לעקוב אחר הנתונים בכל בוקר, כיום בקלריה הנתונים נשלחים לרופא שלי כל בוקר".

אי ספיקת כליות היא מחלה קשה עמה מתמודדים כ-7,000 בני אדם בישראל. לכליה תפקיד משמעותי בסינון הדם וסילוק הפסולת מהגוף דרך השתן. כשהכליות אינן מתפקדות כהלכה מצטברת פסולת בגוף ועלול להיווצר חוסר באיזון מינרלים שונים אשר יכולים להביא למצב מסכן חיים. כדי להחליף את הכליות ולבצע את תפקידן נדרשים החולים לבצע טיפולי דיאליזה באופן קבוע. ישנן 2 שיטות טיפול מרכזיות בדיאליזה: טיפולי 'המו-דיאליזה' הנעשים בבתי החולים, מספר פעמים בשבוע כאשר כל טיפול אורך שעות ארוכות במהלכן המטופל מחובר למכונה עם צינורות המוחדרות לווריד. כמו כן, קיימת גם אפשרות של דיאליזה ביתית הקרויה גם 'דיאליזה פריטוניאלית'. בסוג דיאליזה זה מוחדר לגוף צינור דרכו ניתן להזרים תמיסה מיוחדת לחלל הבטן אשר מבצעת שחלוף וסינון של החומרים הרעילים מהדם. הדיאליזה הפריטוניאלית מבוצעת בנוחות הסביבה הביתית, מבלי לפקוד את מכוני הדיאליזה ואף ניתן לעשותה תוך כדי עבודה או בזמן השינה. "הטכנולוגיה החדשה מאפשרת איכות חיים משמעותית למטופלים, האדם ממשיך להיות עצמאי ובו בזמן מאפשר מעקב רפואי צמוד על ידי הצוות המטפל", מסביר ד"ר דניאל קושניר, נפרולוג ומנהל יחידת הדיאליזה בביה"ח "כרמל" בחיפה.

'קלריה' החדשה של טבע היא חוד החנית של מכשירי הדיאליזה הביתיים ופותחה על מנת לאפשר למטופל להמשיך לחיות את חייו לצד הצורך בטיפולי דיאליזה. המכונה ידידותית לשימוש וכוללת התאמה למספר שפות – כולל עברית. מלבד העצמאות והנוחות שהיא מאפשרת, הקלריה החדשה גם מצוידת בטכנולוגיה לשיתוף מידע והיא מעבירה מדי יום, לאחר הטיפול, את כל הנתונים הרפואיים של החולה ישירות למחשב של הרופא לצורך מעקב רפואי צמוד. "אנחנו מקבלים את כל הפרטים למחשב. איך עברה הדיאליזה, פרטים טכניים, ועוד. זה פשוט מעקב צמוד והמטופל ממש לא לבד. הטכנולוגיה החדשה והאפשרות לבצע את טיפולי הדיאליזה מהבית נותנת איכות חיים לכולם, גם למשפחה ולסביבה ומאפשרת למטופל להמשיך ליהנות מהחיים." מסכם ד"ר קושניר.

לפרטים נוספים ובדיקת התאמה לקבלת טיפול של דיאליזה ביתית – יש להיוועץ עם הנפרולוג המטפל.


אין באמור לעיל, במידע או בתשובה כדי להוות בדרך כלשהי, ייעוץ רפואי או אחר כלשהו, המלצה או תחליף לטיפול כלשהו או המלצה למוצר או תכשיר כלשהו. אי לכך, יש לקרוא היטב את עלון המידע הנלווה לכל מוצר ולפנות לרופא לצורך קבלת טיפול או ייעוץ רפואי.

שתפו מאמר זה

כתבות נוספות בנושא

כיצד מצילים כבד לאחר הרעלה? כל הטכנולוגיות המתקדמות לניקוי רעלים בכבד

כיצד מצילים כבד לאחר הרעלה? כל הטכנולוגיות המתקדמות לניקוי רעלים בכבד

דיאליזה ביתית (פריטוניאלית\צפקית) – מהי? ומהו ההבדל בינה לבין דיאליזה בבית החולים

דיאליזה ביתית (פריטוניאלית\צפקית) – מהי? ומהו ההבדל בינה לבין דיאליזה בבית החולים
  לחץ כאן למידע נוסף באמצעות התכתבות וואטסאפ